Ökoiskola

2019-ben megpályáztuk az ÖKO iskolai címet. A környezettudatos szemléletet tanóráinkba is beépítjük, fontosnak tartjuk az egészségtudatos életmódra való szoktatást, az állatok és növények védelmét a fenntarthatóságra nevelést. A tanév során tartunk Egészségnapot, Madarak és fák napját, Föld napját, Víz világnapját, emellett az Erdei iskola programok is ennek a jegyében szerveződnek.

Folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, amik a környezettudatos magatartás kialakításához vezetnek. Például megjelentek az iskolai folyosókon a pet palack tárolók, amivel a szelektív hulladékgyűjtésre hívjuk fel diákjaink figyelmét. Az adventi időszakban összegyűjtött bögréink is többször előkerültek a tanév során, melyek kiváltották az eldobható műanyagpoharak használatát.  Az újrahasznosítás lehetőségei gyakorta feltűnnek egy-egy rajz-és technika órán a gyerekek által alkotott tárgyakban, dekorációs elemként iskolánkban pl. adventi karácsonyfák a kastély udvarán.

Fontosnak tartjuk, hogy az elméleti tudás mellett gyakorlatban is kialakuljon a környezettudatos szemlélet.

ÖKO HÍREK

Ökoprogram

Elektronikus hulladékot, papírt gyűjtünk iskolánkban!

Egészségnap

Ép testben, ép lélek! Mens sana in corpore sano!

EnergiaKaland – energiatudatosság

Köszönjük az E.ON munkatársainak “Energia ” programjukat, amiben az energiatakarékosságra hívták fel a gyermekek figyelmét.

Elsősegély tanfolyam

8.évfolyamos diákjaink rengeteg ismerettel és gyakorlati tapasztalattal gazdagodhattak.

Sportnap

Sportnapunk ismét a mozgás jegyében telt el. Az osztályok különféle akadálypályákon mérhették össze ügyességüket, gyorsaságukat.

Zölden jobb

Iskolánk is csatlakozott a “Zölden Jobb!” kezdeményezéshez, az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés felhívására.

Kézhigiéne

Napjainkban a kézhigiénia jelentősége egyre nagyobb hangsúlyt kap. Erre már kisgyermekkorban érdemes felhívni a figyelmet.

Víz világnapja

Minden év március 22-én ünnepeljük a Víz Világnapját. Ebben az évben az esemény jelmondata: “Vizet mindenkinek!”
A Szily-kastély udvarán lévő „nagy kékség” is ezt szimbolizálta.

Luca – napi vásár

Régi hagyományunk az adventi időszakban Luca-napi vásárunk. Ilyenkor minden osztály kreatív, ötletes vásárfiával készül, amit az érdeklődőknek szeretettel kínálunk.

Szily-udvar karácsonyfái

Az advent az ünnepre való várakozás, készülődés időszaka is. Az idén a Szily-udvarra OSB lapokból készültek kreatív, ötletes karácsonyfa diszítések az újrahasznosítás jegyében.

Kapkodd a lábad!

„Az egészség nem cél, hanem életmód!” A projektnap keretében sokat mozogtunk. Volt jóga, akadálypálya, ugrálóvár. Megismerkedtünk a gyógynövényekkel, s hatásukkal.

Menü