A Biatorbágyi Diákokért Nebuló Alapítvány 2019 évi beszámolója

A BIATORBÁGYI DIÁKOKÉRT NEBULÓ ALAPÍTVÁNY

2051 Biatorbágy, Szentháromság tér 6.

Adószám: 18625567-1-13

Bankszámla szám: 10403758-50526775-69881001

Nyilvántartási szám: 13-01-0003665

Bejegyző végzés száma: 17.Pk.60.256/2014/2.

Az alapítvány közhasznú

 

A Biatorbágyi Diákokért Nebuló Alapítvány beszámolója 2019. évi tevékenységéről

 

A 2019-es évtől alapítványunk közhasznú, és tudja fogadni a személyi jövedelemadó 1%-os felajánlásait.

Egy iskola életében a tárgyi feltételek megléte, illetve annak folyamatos fejlesztése sarkalatos pont. A Biatorbágyi Diákokért Nebuló Alapítvány egyik célja ezek megteremtése, elősegítése.

Ebben az évben kiemelt figyelmet fordítottunk a Szily kastély udvarának korszerűsítésére. Támogatóinknak köszönhetően ebben az évben kültéri játszóvárat vásároltunk. A két toronyból, csúszdából, hídból és mászólétrából álló komplex játékvárat a Játszótérpont kft. építette meg. Természetesen a szóban forgó építmény eséstompító rétegének kialakítását és szabvány szerinti kiépítését szintén az alapítvány finanszírozta.

Egyik nagy álmunk vált valóra: Digitális tantermet alakítottunk ki a felső tagozat számára a Szentháromság téri iskolaépületben. Az ehhez szükséges eszközöket megvásároltuk a Biatorbágyi Általános Iskola számára. Az óriás képernyő és hozzá kapcsolódó tabletek megfelelnek a 21. századi elvárásoknak.

A fentiek szellemében a digitális korral lépést szeretnénk tartani, így több szálon fejleszti az alapítvány az intézmény IKT eszközparkját. Bár a 2019. évben még nem tudtuk, hogy a tanévet digitális távoktatásban fejezzük be, a beszerzésre került laptopok most jó szolgálatot tettek.

A digitális kompetenciákat már alsó tagozaton fejleszteni szeretnénk. A Nebuló Alapítvány olyan játékos, de hasznos lehetőség után kutatott, ami ezt lehetővé teszi. A Bee Bot padló robotok megvásárlásával a kicsik megismerkedhetnek a programozás alapjaival. Az alapítványunk támogatásával pedagógusaink a hatékony felhasználást segítő továbbképzésen vesznek részt.

Az iskolaudvarokon levő játékokat és bútorzatokat bővíteni szeretnénk, ennek érdekében két alkalommal papírgyűjtést szerveztünk. A szülők felajánlásából-, valamint a papírgyűjtésből befolyt összeget kültéri sporteszközök vásárlására, valamint az udvaron, illetve a homokozóban használható játékokra fordítottuk. Természetesen az udvar esztétikai értékére, küllemére is figyelünk, hiszen tudjuk, hogy a kellemes környezet a barátságos hangulat segíti a mindennapi munkánkat. Ezért a virágosítás sem maradhatott el. Támogatóink felajánlásának eredményeképpen virágokat vásároltunk és az udvari virágládákba ültettük.

Vásároltunk négy kültéri padot, így tavasztól lehetővé vált egy-egy tanítási óra szabadban való szervezése, valamint a szabadidős tevékenységek számára is kulturált lehetőséget biztosítottunk.

Az idei tanév zökkenőmentes beindításának érdekében segítséget nyújtottunk az egyik elhasználódott öltöző felújításához.

Hagyományainkhoz híven ebben a tanévben is átadtuk az Év diákja és az Év pedagógusa díjakat egy-egy olyan kimagasló teljesítményt nyújtó diáknak és kollégának, akik példaképnek tekinthetők iskolánk közössége számára.

Luca napi vásárunk büféjéből befolyt összegből minőségi és jó teljesítményű színes nyomtatót vásároltunk az alsó tagozat részére. Ezzel egy évek óta fennálló eszközhiányt tudtunk pótolni.

Az alapítvány ezeken felül állandó támogatója az iskolai rendezvények végén kiosztásra kerülő apró figyelmességeknek, jutalmaknak. (Tökfaragó verseny, Angyalszó, farsang, stb.)

Minden lehetséges erőforrást kihasználunk, az alapítvány pályázott a Biatorbágyi Önkormányzat által kiírt Civil pályázaton és sikeres pályázati tevékenységének köszönhetően projekteket valósított meg:

-Egészséges életmódra és ÖKO-szemléletre nevelés

-Katáng koncert az alsó tagozatosok részére

-Mozgáskotta módszer

Továbbra is elkötelezettek vagyunk a gyerekközpontú minőségi oktatás és nevelés támogatására a Biatorbágyi Általános Iskolában.

 

Biatorbágy, 2020. május 9.

Czifra Zsuzsanna

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.
You need to agree with the terms to proceed

Menü