Öveges József Kárpát-medencei Fizikaverseny

Kevesen tudják, hogy az Öveges verseny az általános iskolások egyik legnehezebb és legszínvonalasabb versenye. Helyszíne a győri Kazinczy Gimnázium, megnyitója és eredményhirdetése a győri Városháza dísztermében zajlik akadémikusok, jelentős politikusok, egyetemi tanárok részvételével. A versenybizottság elnöke a szegedi, a zsűri elnöke a nyíregyházi egyetem tanára.
A versenyre kitűzött feladatok megoldása reggel 8-kor kezdődik és egy viszonylag rövid ebédszünet után délután 3 óra körül ér véget. Öt fordulón kell átesni (feladatmegoldás, kb. 60 feladatból álló teszt, bemutatott kísérlet tudományos elemzése, mérés elvégzése a mért eredmények feldolgozásával és egy 22 kérdésből álló fizikatörténeti teszt kitöltése).
Ebben az évben 32. alkalommal rendezték meg ezt a versenyt. Közel 1000 tanuló nevezett. Két igen nehéz forduló után két tanulónk jutott el az országos döntőig. Vadász Kristóf 8.b osztályos tanuló az igen előkelő 3. helyen végzett, Tallér Hanga 8.b osztályos tanuló mindenkit megelőzve megnyerte az országos versenyt. Felkészítő tanáruk Marx Árpád tanár úr.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.
You need to agree with the terms to proceed

Menü