„Ha élet zengi be az iskolát…..”

A 2022-23-as tanév megnyitójára gyerekek, szülők, tanárok egyaránt nagy várakozással készültek, hiszen ezen az ünnepélyen történt az új iskola átadása.

„Az épület minden elemében felszerelt, a bútorok, az eszközök a helyükön, a hivatalos használatbavételi eljárás lezárult…. Egy hiányossága azonban még van: nincs benne élet, nem tölti be gyermekzsivaj. Arra kérem az érdekelteket, tegyék meg ezt az utolsó lépést, töltsék meg élettel az épületet, az udvart, a sportpályát, és vegyék birtokba az új iskolát, szüntessék meg ezt az utolsó hiányosságát!”- ezzel a gondolattal fejezete be Tarjáni István, Biatorbágy polgármestere az ünnepségen a beszédét.

A megnyitó után minden osztály megismerhette a tantermét, és másnap megkezdődhetett az iskola felfedezése és használatba vétele. 

Az iskola mérete, látványa egyaránt lenyűgöző. A közel 800 m2-es épület organikus stílusban épült Tamás Gábor tervei alapján. Az épület mérete, a különféle ötletes építészeti megoldások, a vörösfenyőből készült látványos tetőszerkezet, a minden szintről látható aula, az épületben elhelyezett rengeteg növény, a berendezés – mind ámulatba ejti az iskolába belépőket.

A tizenhat osztálytermen kívül számos szaktanterem és csoportbontásra alkalmas kisterem is áll rendelkezésünkre. Van informatika-, természettudományi, művészeti és táncterem, könyvtár, mely egy-egy osztály létszámának elegendő számú korszerű számítógéppel rendelkezik. 

Minden teremben van okostábla, mely segíti a diákok és pedagógusok munkáját. A könyvtárban és az informatikateremben levő számítógépek lehetővé teszik, hogy az informatikaórákon kívül több szakórát is ezekben a termekben tartsunk meg, így a gyerekek gyakorolhatják az online feladatmegoldást, a játékos gyakorlatok megoldása pedig élményszerűbbé teszi a tanulást. 

A táncterem, a művészeti terem, valamint az aulában levő színpad iskolai vagy egy-egy évfolyam számára rendezett előadásokra alkalmas.

A gyerekek egyik nagy kedvence a korszerű eszközökkel felszerelt tankonyha, ahol technikaórákon a gyerekek a sütés-főzés „tudományával” ismerkedhetnek meg.

A tornaterem mérete (fallal kettéosztható, valamint a táncterem és az udvaron levő  többfunkciós sportpálya lehetővé teszi az osztályok számára a mindennapos testnevelésóra szakszerű megtartását.

Tarjáni István polgármester úr szavait idézve, „az új iskola utolsó hiányossága” megszűnt: a gyerekek birtokba vették az iskolát, arról pedig beszéljenek ők, hogy érzik magukat az új épületben:

 „Amikor belépek az ajtón, csoda szép az aula, olyan érzésem van, mintha templomban lennék.” Megyeri Dorka 4.c

„…annak is örülök, hogy van egy szuperül felszerelt tankonyha…” Földy Zsófia 4.c

„Tetszik, hogy minden folyosón sok növény van, nagyon jól érzem magam a falusi hangulatot árasztó II. emeleten.” Kolcza Johanna 7.c

„Nekem nagyon tetszik az ácsolt faszerkezetű tető, sokáig lehet benne gyönyörködni.” Kis Boldizsár 7.c

 „Azért szeretem az új iskolát, mert ahogy belépek, egyből jókedvem lesz” Sólyom Szófia 3.t 

„…nagyon jó, hogy van benne okostábla, és az is, hogy vannak benne különleges termek,. pl. tankonyha, táncterem. Az én kedvencem az informatikaterem.” Dienes Ábel 3. t

„Nekem nagyon tetszik az iskolánk építészeti stílusa: egyszerre modern és hagyományos is.”- Bozóky Henriett 8.b

„Szeretem azt, hogy sok növény van a folyosókon, a termek korszerű eszközökkel felszereltek…”Németh Laura 8.b

„A jól felszerelt tankonyhában elsajátíthatjuk a különféle ételek elkészítésének módját, szeretem, hogy minden teremben van okostábla, így interaktív feladatokat is tudunk csinálni.”  Bárány Nóra 8. b

 „A sok növény és az óriási tér hangulatosabbá teszi a környezetet, és bennem óriási szabadságérzetet kelt.” Nagy Ildikó 8.b

„Azt is szeretem benne, hogy vannak szaktantermek, pl. a természettudományi teremben lehet kísérletezni,…. szeretem az aulát, ahol lehet előadásokat tartani.” Ácskovács Roland  8. b

„A legjobban a tornatermet szeretem, ami két osztálynak is megfelelő méretű és változatos sporteszközökkel jól felszerelt. Szeretem az udvaron levő sportpályát is, ami focira, kosár- és röplabdázásra is alkalmas, és van futópálya is.” Szöllősi Márton 8.b

„Ez a legszebb iskola, amit valaha is láttam, és nagyon örülök, hogy ide járhatok.” Pomozi Nikolett 7.c

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.
You need to agree with the terms to proceed

Menü