Beszámoló

A Biatorbágyi Diákokért Nebuló Alapítvány beszámolója 2021. évi tevékenységéről

A Biatorbágyi Diákokért Nebuló Alapítvány céljai között mindig hangsúlyos szerepet kapott az olyan programok megvalósítása, illetve az olyan eszközök beszerzése, melynek során az iskolánkba járó gyerekeink lehető legszélesebb köre, minél átfogóbban részesül a megvalósítások előnyeiből. Erőforrásainkat igyekszünk nem szétaprózni, hanem a nagyobb tartalmi vagy funkcionális értékkel bíró projektekre koncentrálni.

Az első osztályt kezdő kisdiákok és a felső tagozatba lépő ötödikes tanulók megajándékozása az iskolai évnyitó ünnepség keretében. Az ajándékcsomag a tanév során használható eszközöket tartalmaz és főleg a kicsiknek az új helyzethez való könnyebb alkalmazkodást hivatott segíteni,

A járványhelyzet idején az Alapítvány gyorsan reagált a kihívásokra, és informatikai eszközöket szerzett be, melyek a tanárok és a diákok távoktatását szolgálta. Ezek az eszközök jelenleg is a pedagógusok használatában vannak.

Innovációként az iskola robotika oktatást vezetett be az alsó tagozaton, ehhez szükséges pedagógus továbbképzést az alapítvány támogatta.

A BIASULI mindig elkötelezett volt az egészséges életmód mellett. Az Alapítvány ezt kívánta ösztönözni a helyben megszervezett versenyekkel, a nyerteseket az Alapítvány digitális eszközökkel jutalmazta.

Iskolánkban évek óta megrendezzük az Egészségnapot. A mindennapokat egy-egy projektnappal megszakítva könnyebben elér az információ a gyerekekhez. Mindkét épületben nagyszerű programokon lehetett részt venni. Az egészséges életmód mellett a környezeti nevelés részéként ÖKO programokkal, fenntarthatósági projektekkel is találkozhattak diákjaink.

Természetesen mindezek mellett A Biatorbágyi Diákokért Nebuló Alapítvány állandó támogatója belső rendezvényeknek, melyek során kisebb ajándékok, jutalmak kerülnek átadásra, de ugyanúgy támogatója a hétköznapoknak is hiszen a folyamatosan elhasználódó játszótéri, szabadtéri játékokat is pótolni kell. (sporteszközök, társasjátékok, homokozó játékok stb.)

A Magyar Népmese Napja alkalmából Berecz András volt a vendégünk. A Kossuth-díjas mesemondó, énekes művész ezúttal a tantestületet és meghívott vendégeinket a Benedek Elek óvoda pedagógusait, valamint a Pászti Miklós AMI tanárait varázsolta el ízes beszédével, tájszólásokkal tarkított történetével. Az ünnephez kapcsolódóan rajz pályázatot hirdettünk. A nyertesek megajándékozására a pandémia és a karanténszabályok miatt csak decemberben kerülhetett sor.

A felsorolás után, hadd legyen az első szó a köszöneté mindazoknak, akik A Biatorbágyi Diákokért Nebuló Alapítványt valamilyen formában támogatták! Köszönet az 1% felajánlásokért a szülőknek és a támogatóknak, köszönet az Önkormányzatnak a pályázatokon elnyert összegekért és köszönet minden segítő szóért.

Biatorbágy 2022. 05. 16.

Czifra Zsuzsanna

kuratórium elnök

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.
You need to agree with the terms to proceed

Menü