Beszámoló

A Biatorbágyi Diákokért Nebuló Alapítvány

AZ ALAPÍTVÁNY CÉLJA ÉS TEVÉKENYSÉGE

adószám: 18625567-1-13

 

Az Alapítvány a Biatorbágyi Iskola anyagi támogatására, valamint a szülői összefogásra létrehozott közhasznú szervezet. Az említett szülői összefogás megnyilvánulhat:

 • fizikai segítség (pl. munka elvégzése)
 • tárgyi segítség (pl. tárgy felajánlása)
 • anyagi segítség (pl. adomány, tagdíj)
 • humán segítség (pl. személyes kapcsolat) formájában.

A következő alapértékek motiválnak bennünket:

Felelősség
Az Alapítvány vezetése felelősen végzi munkáját, számon kérhető a közgyűlésen. Felelősséget adunk és várunk el a gyerekek szüleitől, rokonaitól, hogy lehetőségeikhez mérten támogassák tevékenységeinket.

Nyilvánosság
Gazdálkodásunkat (bevételeinket és kiadásainkat) közzétesszük, hogy a támogatók biztosak lehessenek abban, hogy pénzüket arra a célra használjuk, amire adták. Továbbá nyilvánosságra hozzuk összes felületünkön az alapítványt érintő fontos információkat.

Szerepvállalás
Az alapítvány a lent olvasható célok érdekében fejti ki munkáját és ezzel segíti az iskolában folyó oktató és nevelő munka céljainak megvalósulását. Az Alapítvány önállóan vagy az iskolával közösen finanszírozza a fejlesztési elképzelések kidolgozását és biztosítja a pályázatokon való részvétel feltételeit. Az Alapítvány az iskolát támogatja, amivel csak tudja, munkával, pénzzel, ötlettel.

Az alapítvány támogatja a hazai és külföldi oktatási intézményekkel való együttműködések kiépítését és működését, rendezvényeket szervez, megismerteti és népszerűsíti tevékenységét és bővíteni célozza támogatónak körét az alábbi célok minél szélesebb körű megvalósíthatósága és támogatottsága tekintetében. Az alapítvány olyan célokat tűzött ki maga elé és támogat mely az iskola tanulóinak többségét érinti.

A Biatorbágyi Diákokért Nebuló Alapítvány céljai:

 • az iskola tárgyi feltételei megteremtésének elősegítése
 • az iskola profiljába illeszkedő oktatási programok támogatása
 • szabadiős és sport tevékenységek támogatása az iskola tanulói számára
 • az iskola szociális és mentálhigiénés céljai megvalósításának segítése
 • művelődési lehetőségek támogatása az iskola tanulói számára
 • egészségmegőrzés, egészséges életmódra nevelés
 • képességfejlesztés, ismertetterjesztés, tehetséggondozás és kutatás
 • környezetvédelem, környezetünk védelmének érdekében szelektív hulladékgyűjtési programok szervezése

Beszámoló a Biatorbágyi Diákokért Nebuló Alapítvány 2020. évi működéséről

A Biatorbágyi Diákokért Nebuló Alapítvány céljai között mindig hangsúlyos szerepet kapott az olyan programok megvalósítása, illetve az olyan eszközök beszerzése, melynek során az iskolánkba járó gyerekeink lehető legszélesebb köre, minél átfogóbban részesül a megvalósítások előnyeiből. Erőforrásainkat igyekszünk nem szétaprózni, hanem a nagyobb tartalmi vagy funkcionális értékkel bíró projektekre koncentrálni.

Az első osztályt kezdő kisdiákok és a felső tagozatba lépő ötödikes tanulók megajándékozása az iskolai évnyitó ünnepség keretében. Az ajándékcsomag a tanév során használható eszközöket tartalmaz és főleg a kicsiknek az új helyzethez való könnyebb alkalmazkodást hivatott segíteni,

„Ahhoz, hogy legyen színház, meg kell keresnünk az utat a nézőkhöz. Mindig az éppen járható utat.” (Kovács Zsolt, színművész) Ezt az utat találta meg az Alapítvány ezekben a nehéz időkben is. A „BAB TÁRSULAT” óriásbábos színházával az alsósokat örvendeztette meg egy fergeteges szabadtéri előadás keretében.

Idén első alkalommal az Alapítvány a felnőtteket is szerette volna a színház által közelebb hozni az iskolához, a pedagógusokhoz. Sajnos az időközben bevezetett korlátozások ezt nem tették lehetővé, de az említett előadást szerencsére így is meg tudtuk tartani szabadtéren, de korlátozott létszámban. A kellő távolságban elhelyezett székeken ezúttal csak a tanáraink ülhettek a fent említett „BAB TÁRSULAT” interaktív előadását élvezve.

A digitális technológiák is egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak az oktatásban. Fontos, hogy lépést tartsunk a fejlődéssel, ismerjék a diákok is az eszközöket és a tanulást segítő, vagy éppen azon keresztül zajló platformokat. Egyik nagy álmunk vált valóra: Digitális tantermet alakítottunk ki a felső tagozaton. Az ehhez szükséges eszközöket megvásároltuk a Biatorbágyi Általános Iskola számára.

Ennek szellemében az alsó tagozaton is elkezdődött egy okos terem kiépítése. Első lépésként egy minden ilyen jellegű igényt kielégítő érintőképernyős okostáblát kapott az említett tagozat.

A járványhelyzet alatt a tavaszi első hullám idején az Alapítvány gyorsan reagált a kihívásokra, és laptopokat szerzett be, melyek a tanárok és a diákok távoktatását szolgálta. Ezek az eszközök jelenleg is a pedagógusok használatában vannak.

Intézményünk mindig elkötelezett volt az egészséges életmód mellett. Az Alapítvány ezt kívánta ösztönözni egy versennyel, melynek során a diákjaink a természetben járva, termésekből és levelekből, virágokból egy mandala képet alkothattak, majd az erről készített fotókat a weboldalunkon szavazásra bocsájtották. A nyerteseket az Alapítvány digitális eszközökkel jutalmazta.

Iskolánkban évek óta megrendezzük az Egészségnapot. A mindennapokat egy-egy projektnappal megszakítva könnyebben elér az információ a gyerekekhez. Mindkét épületben nagyszerű programokon lehetett részt venni. Az egészséges életmód mellett a környezeti nevelés részéként ÖKO programokkal, fenntarthatósági projektekkel is találkozhattak diákjaink.

Természetesen mindezek mellett A Biatorbágyi Diákokért Nebuló Alapítvány állandó támogatója belső rendezvényeknek, melyek során kisebb ajándékok, jutalmak kerülnek átadásra, de ugyanúgy támogatója a hétköznapoknak is hiszen a folyamatosan elhasználódó játszótéri, szabadtéri játékokat is pótolni kell. (sporteszközök, társasjátékok, homokozó játékok stb.)

A felsorolás után, hadd legyen az első szó a köszöneté mindazoknak, akik A Biatorbágyi Diákokért Nebuló Alapítványt valamilyen formában támogatták! Köszönet az 1% felajánlásokért a szülőknek és a támogatóknak, köszönet az Önkormányzatnak a pályázatokon elnyert összegekért és köszönet minden segítő szóért.

                                                                Czifra Zsuzsanna

                                                                 kuratóriumi elnök

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.
You need to agree with the terms to proceed

Menü